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19 Februar 2008

(Keine Philosophie) Kochen wie im Mittelalter

Fehlen nur die Rezepte?
Thomas Gloning von der Uni Gießen sammelt Texte historischer Kochbücher und macht sie digital verfügbar: http://www.uni-giessen.de/gloning/kobu.htm. Nicht nur Mittelalter, aber auch. Um eine Hirschleber (?) anzurichten, müsste man aber erst übersetzen:

Von einer hirz lebern.
Ein hirzes lebern sol man braten vf eime roste, die man lange behalten
wil, vnd sol die duenne schniden zvo schiben. vnd nim einen reinen
honicsaum, den suede. vnd nim denne yngeber vnd galgan vnd
negelin, die stozze vnder ein ander vnd wirfe sie dar in. vnd nim
denne ein faz oder eine schaf, dor in du ez wilt tuon, vnd waschez
gar rein vnd guoz dor in ein schiht honiges vnd lege denne ein
schiht lebern vnd also fuerbaz. vnd legez faste vf ein ander vnd
setze daz hin.

(Quelle: Das Buch von guter Speise (um 1350), auf Glonings Seite an erster Stelle)

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